Visie

We worden allemaal perfect geboren. Compleet en vanuit onze Zielskracht betreden we deze wereld. Als we ons pad vervolgen dekken we langzaam maar zeker dat innerlijke lichtpuntje af om onszelf te beschermen tegen teleurstelling, pijn en verdriet. Door ervaringen en opvattingen vanuit onze omgeving leggen we als het ware laagjes over onze identiteit en creëren we steeds meer een persoonlijkheid die beter past bij wat de omgeving van ons verwacht of wenst. Anders gezegd raken we steeds verder verwijderd van ons ware Zelf. Het gevolg daarvan is dat het lichaam klachten en disbalans ontwikkelt. Wanneer deze klachten verergeren kunnen er vervolgens labels worden geplakt op gedragsveranderingen zoals o.a ADHD, ADD of depressies. Als mensen niet meer gezien worden voor wie ze werkelijk zijn, dan worden zij die klacht.

Mijn visie komt sterk overeen met het Holisme, de mens zien als (ge)Heel. Alles staat met elkaar in verbinding. Jouw Ziel heeft een lichaam met een klacht. Je bent bv niet depressief, je bent een mens die depressieve gevoelens heeft. Ik vind het interessant om te kijken waar deze klacht is ontstaan en wat er nodig is om deze te transformeren of te helen. Jouw bedekte kwaliteiten en talenten weer te (her)ontdekken en je in contact te brengen met diegene onder de labels en vastgezette overtuigingen. Wie was je ook alweer zonder de klachten, labels en overtuigingen? De reguliere medische wereld is veelal gericht op symptoombestrijding (meestal met medicatie) zodat voorkomen wordt dat men last ondervindt van bepaalde symptomen. De holistische benadering onderzoekt waardoor deze symptomen zijn ontwikkeld. Wat wil het gedrag, de klacht of het lichaam je vertellen? 

Wanneer een klacht (zowel fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel) alleen maar vanuit het hoofd benaderd wordt, blijven de gepaarde gevoelens en emoties onderdrukt. Als er contact gelegd wordt met de opgeslagen emoties krijgen ze de aandacht en de ruimte die ze nodig hebben om te helen of te transformeren. Dit doe je door weer in contact te komen met je lichaam en het onderbewuste. (Trance Healing)

Love is the goal

Life is the journey 

 ~ Osho ~ 

 

young-woman-practicing-yoga-postures-outdoors_1150-377.jpg